Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vídeň přešla na Red Hat Enterprise Linux

8. 9. 2007

Město Vídeň již dlouho důvěřovalo open source systémům. Jeho servery využívaly nejrůznější distribuce Linuxu a také další otevřený systém, FreeBSD UNIX.
V nedávné době však nastala potřeba systémy sjednotit. Bylo nutné vybrat platformu, která je dostatečně stabilní a dobře podporovaná svým výrobcem.
Díky zkušenostem se stabilitou a spolehlivostí systému Red Hat se město rozhodlo kompletně přejít na Red Hat Enterprise Linux.

Sto serverů s RHEL

Město nyní používá více než 100 serverů se systémem Red Hat Enterprise Linux. Varianty AS jsou použity na kritických serverech a systémech s databází Oracle. Licenční varianta ES se stará o menší systémy, například souborové servery Samba a webové servery s Apache. Většina instalací je na hardware HP ProLiant.

Do budoucna se plánuje ještě dokončení migrace starších AIX serverů na Red Hat a nasazení databázových aplikací postavených na otevřeném systému PostgreSQL, instalovaném na Red Hat Enterprise Linux serverech.

Centrální management

Aby bylo možné zajistit management takového počtu serverů s rozumnými lidskými a technickými zdroji, město nasadilo systém pro centralizovanou správu, Red Hat Satellite Server. Jednotlivé instalace jsou připojeny do management konzole Satellite Serveru, odkud se dají sledovat, spravovat a udržovat, a dokonce přes síť z jednoho místa instalovat.